Over ContratEch

Geschiedenis

Opgericht in 1996

Spin-off TU Delft

Bekend van de CyberjEt

Revolutionair, duurzaam en intelligent reinigen

De feitelijke aanleiding tot de oprichting van ContratEch in 1996 was de uitvinding van de bestuurbare “tankwasrobot”, aan de Technische Universiteit te Delft, van de oorspronkelijke patenthouder de heer ir. D.G.F. Verbeek. Het afstudeerproject van de heer Verbeek, (mede in opdracht van het VROM) betrof in eerste instantie de aanpak van meer milieutechnisch verantwoord en economisch gunstig schoonmaken van chemicaliëntankers.

Later participeerde het NOVEM (Ministerie van Nederlandse ondernemers voor energie
en milieu) in de eerste testmachine. De heer Wijnveldt was betrokken vanwege zijn werk
in de sector en deze samenwerking leidde tot de lancering van een waterbesparend tankreinigingssysteem voor VOPAK wat uiteindelijk 17 maanden succesvol draaide en 70% waswater bespaard heeft!

Oprichting ContratEch Cleaning Solutions

De oprichter van het huidige ContratEch Cleaning Solutions B.V. (CCS) is de heer John M. Wijnveldt. Hij begreep dat we hier te maken hadden met een absoluut revolutionaire ommekeer op het gebied van automatische en gerobotiseerde tankreiniging (R.CIP)! Hij vergelijkt deze uitvinding wel eens met wat de heer Thomas Edison tot stand bracht met de ontwikkeling en uitvinding van de gloeilamp. 

De heer Verbeek en Wijnveldt richtten in eerste instantie het bedrijf Tank Cleaning Engineering (TCE) op om daarmee de kennis en patenten commercieel beschikbaar te maken voor de markt. Het schetste hun verbazing dat toen gerenommeerde marktleiders totaal niet geïnteresseerd bleken te zijn om hun “melkkoe” van “tuinsproeiers” op te geven voor een “groene” uitvinding . Een marktleider betaalde zelfs een vorm van optioneel zwijggeld. 

Vanaf 1996 is er intensief gezocht naar participanten, aandeelhouders en/of grensoverschrijdende overheidssubsidies om deze uitvinding wereldwijd bekendheid te geven. Uiteindelijk bleek dat wij deze strijd alleen moesten strijden. Na alle “kinderziekten” te hebben overwonnen, ging het al snel bergopwaarts met ContratEch Cleaning Solutions (CCS). Er werd gekozen voor een totaal nieuwe aanpak, zaken werden gecentraliseerd in één nieuwe B.V., nieuwe medewerkers werden aangetrokken, de bedrijfsfilosofie en bedrijfsmissie werden aangepast en verbeterd.

De originele uitvinding die de naam CyberjEt had gekregen, werd vervolgens vanaf het begin geheel opnieuw ontworpen, gebruikmakend van alle opgedane praktijkervaring. De hedendaagse α-jEt® is dan ook het resultaat van wensen uit de markt en 25 jaar ervaring. Dit mechanische en softwarematige hoogstandje bewijst dagelijks bij veel gerenommeerde bedrijven zijn diensten en verovert nu wereldwijd stap voor stap de voedsel-, brouwerij- en farmaceutische markt. De laatste ontwikkelingsstap tot het snel realiseren van toegewijde wasprogramma’s is grotendeels te danken aan de inbreng van ing. Wout van Hoek (hard – en softwarematig) en ing. Patrick de Bouvere.

Hoofdactiviteiten ContratEch Cleaning Solutions

Er bestaan binnen ContratEch Cleaning Solutions drie hoofdactiviteiten, te weten:

  • De fabricage van eigen reinigingsapparatuur, zoals de R.CIP© reinigingsrobot, de α-jEt®, de RFS en de IQ Cleaners.
  • Import, export en reparatie van procesapparatuur
  • Advisering en Engineering, met name op het gebied van reiniging, pompen, monstername en afdichtingen.

Door diverse raamcontracten blijven we flexibel, onpartijdig en concurrerend op het gebied van reparatie en turnkey installeren.

Wat kan ContratEch Cleaning Solutions voor u betekenen?

ContratEch Cleaning Solutions komt op uw verzoek graag bij u langs voor een volledig hygiëne- en reinigingsonderzoek van uw procesapparatuur en verzorgt tevens trainingen op uw bedrijf. Wij leveren ook testapparatuur waaronder de MDM en Perissinotto pompen. Erg sterk in opmars, het oplossen van diverse procesproblemen door onze IQ Solutions. Bestaat de oplossing nog niet, dan ontwikkelen wij het voor u!

Dus, voor alles is een oplossing en aanpak, wij denken graag buiten de bestaande denkkaders, “out of the box”! Wij gaan bijna elke uitdaging aan, wij staan u graag telefonisch te woord voor het maken van een persoonlijke afspraak!